Mr Sci. Biljana Salak - Đokić

BILJANA SALAK ĐOKIĆ
mr sci med

 

 

 

Jedinica za neuropsihologiju i biheivioralne poremećaje
Pozicija: Klinički psiholog - neuropsiholog
Adresa: Klinika za neurologiju, Dr Subotića 6, 11000 Beograd, Srbija
Zakazivanje pregleda: +381-11-3064-244
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Mr sci Biljana Salak-Đokić, neuropsiholog, zaposlena je u Jedinici za neuropsihologiju i biheivioralne poremećaje Klinike za neurologiju od 2003. godine.

Na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2000. godine. Pod mentorstvom Prof Dr Dragana Pavlovića i Doc Dr Marine Nikolić – Đurović, jula 2010 odbranila je magistarski rad iz oblasti neuroendokrinologije „Uticaj glikoregulacije na nastanak kognitivnog deficita kod osoba sa šećernom bolesti“.

Specijalizacija iz oblasti Medicinske psihologije u toku – Medicinski fakultet u Beogradu (Klinika za psihijatriju KCS)
Beograd, Srbija

Magistarski rad – Medicinski fakultet u Beogradu (Klinika za neurologiju  Klinika za endokrinologiju KCS) (Mentorstvo: Prof Dr Dragan Pavlović i Doc Dr Marina Nikolić - Đurović)
Beograd, Srbija
2010

Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu – Odsek Psihologija
Beograd, Srbija
2000
Kognitivni, afektivni i biheivioralni poremećaji kod bolesnika sa degenerativnim, vaskularnim i traumatskim lezijama centralnog nervnog sistema, kao i  autoimunim i metaboličkim encefalopatijama; psihodijagnostika – eksploracija ličnosti, psihološki savetodavni rad sa neurološkim i endokrinološkim pacijentima kao i članovima njihovih porodica.
Stipendija Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka.
Društvo psihologa Republike Srbije.
Neuropsihološka evaluacija
Kognitivna disfunkcija različite etiologije
Afektivni i biheivioralni poremećaji razičite etiologije
Demencije
Eksploracija ličnosti
Konverzivni poremećaji

Engleski
Nemački

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.