Home Aktuelnosti Arhiva Prof Johann Schramm na Klinici za neurologiju
Prof Johann Schramm na Klinici za neurologiju

Dana 7. i 8. marta 2011.godine gost Klinike za neurologiju i Medicinskog fakulteta u Beogradu bio je Prof Johann Schramm.

Dana 7. i 8. marta 2011. godine, na poziv Prof. dr Branka Đurovića, gost Klinike za neurologiju i Medicinskog fakulteta u Beogradu bio je Prof Johann Schramm, direktor Neurohirurške klinike Univerziteta u Bonu, predsednik Evropskog udruženja neurohirurga i potpredsednik Svetskog udruženja neurohirurga. Prof. Schramm je 07. marta 2011. u svečanoj sali dekanata Medicinskog fakulteta u Beogradu održao predavanje pod nazivom „The Spectrum of Epilepsy Surgery“.

Neurohirurška klinika u Bonu je najpoznatija evropska klinika za lečenje farmakorefrakterne epilepsije. Od 1989. godine do danas u ovoj klinici je obavljeno preko 2000 neurohirurških intervencija kod bolesnika sa farmakorefraktarnim epilepsijama, a mnoge vrste operacija su nastale ili su unapredjene upravo u ovoj Ustanovi. Zbog izvanredne reputacije, na Univerzitetskoj neurološkoj i neurohirurškoj klinici u Bonu su se obučavali naši doktori iz grupe za operativno lečenje bolesnika sa teškim epilepsijama: dr Aleksandar Ristić, neurolog sa Klinike za neurologiju KCS, dr Vladimir Baščarević i Prof. dr Branko Đurović sa Klinike za neurohirurgiju KCS. Uz ostale kolege sa Klinike za neurologiju KCS, oni čine jegro Centra za epilepsije u Beogradu.

Sa prof. Schrammom imali smo priliku da provedemo dan u analizi bolesnika sa epilepsijom koji su kandidati za operaciju i da zajedno sa njim dizajniramo najbolju strategiju za njihovo operativno lečenje.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.