Vinka Bojić

Vms Vinka Bojić, glavna sestra odeljenja za multiplu sklerozu i druge imunski - posredovane bolesti u penziji

 

 

Klinika za neurologiju KCS, Dr. Subotića br.6
Kontakt telefon 011/306 42 36
Bojić Vinka zaposlena na Klinici za Neurologiju KCS , srednju medicinsku školu završila u Zemunu. Višu medicinsku školu završila u Beogradu 1979.godine. Od 1981. radi kao glavna sestra odeljenja. Jedna je od osnivača Neuroimunološke Laboratorije osnovane 1980.godine.
Autor je mnogih radova, učesnik na kongresima i edukativnim seminarima u Srbiji i Kliničkom centru.Više puta boravila je na stručnom usavršavanju u inostranstvu.
Institut Karolinska Štokholm-Švedska Laboratorija za likvor (Prof. Hans Link)1980.godine.  
U Institutu za Neurologiju Queen Square, London odeljenje za Neuroimunologiju (Prof. Tompson) 1989 i 1991.godine.
Bolnica Rebro u Zagrebu 1989. godine.
Bolnica Mubarak Al-Kaber Kuvajt 1995godine.
Stručno i istraživačko interesovanje su joj zdravstvena nega obolelih od Multiple skleroze, Epilepsije, kao i Degenerativne bolesti Cns.
UMST „Sestrinstvo” KCS,
Udruženje neuroloških sestara Srbije UNSS,
Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije KMSZTS.
Zdarvstvena nega neuroloških bolesnika

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.