Home Aktuelnosti Arhiva Dr Milija Mijajlović osvojio nagradu na XV Kongresu evropske federacije neuroloških društava (European Federation of Neurological Societies)
Dr Milija Mijajlović osvojio nagradu na XV Kongresu evropske federacije neuroloških društava (European Federation of Neurological Societies)

Na XV Kongresu evropske federacije neuroloških društava

(European Federation of Neurological Societies-EFNS) koji je od 10. do 13. septembra 2011. godine održan u Budimpešti, Madjarska, Dr Milija Mijajlović, neurolog Klinike za neurologiju je osvojio drugu nagradu u okviru programa Tournament of Young Neurologists.

 

Naime, od strane Naučnog Komiteta EFNS kongresa rad Dr Mijajlovića i koautora sa Klinike za neurologiju:

Transcranial brain parenchyma sonography discriminate between hepatic and neurologic forms of Wilson's disease
M. Mijajlovic, M. Svetel, A. Tomic, T. Pekmezovic, V. Kostic

izabran je među šest najboljih radova mladih neurologa za oralnu prezentaciju u okviru sesije: Tourmanet of Young Neurologists-clinical.

Organizator kongresa je Dr Mijajloviću za učešće na XV EFNS kongresu dodelio stipendiju koja se sastojala iz besplatne registracije, hotelskog smeštaja tokom trajanja kongresa i plaćenih putnih troškova.

Sesijom je predsedavao tročlani žiri sastavljen od eminentnih profesora članova Naučnog Komiteta EFNS: László Csiba iz Madjarske, Jean-Marc Léger iz Francuske i Marianne de Visser iz Holandije.

Odlukom žirija Dr Miliji Mijajloviću je dodeljena druga nagrada koja se sastoji iz EFNS diplome i stipendije za učešće na XVI EFNS Kongresu u Stokholmu 2012.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.