Home Sestrinstvo Dostignuća i novine Poseta koleginica iz Makedonije
Poseta koleginica iz Makedonije

Dana 08.10.2011. gosti Kliničkog centra Srbije bile su medicinske sestre-tehničari iz Udruženja medicinskih sestara i babica iz Bitolja, u okviru svoje edukativne ekskurzije.

Organizaciju boravka vodile su sestre Klinike za neurologiju.

Grupa od preko 50 kolega i koleginica je imala prilike da vidi našu ustanovu. Predstavili smo im sajt klinike, prikazali kratak film i prezentaciju “Unapređenje kvaliteta – odgovornost vodećih sestara“. Nakon predavanja razgovarali smo o sličnostima, razlikama i putevima za unapređenje saradnje.

Koleginice i kolege su bili zainteresovani da vide različite ustanove prema svom profesionalnom opredeljenju, a uz pomoć naših koleginica je organizovana poseta devet ustanova u KCS.

Desetak sestara je posetilo odeljenja stacionara u matičnoj zgradi Klinike za neurologiju, dnevnu bolnicu, dijagnostičke kabinete i odeljenje urgentne neurologije. Tom prilikom su videle kako se obavljaju aktivnosti u oblasti sestrinske nege kod nas, kakvi su uslovi i kako se dokumentuje naš rad.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.