Home Aktuelnosti Arhiva Prof. Hrvoje Hećimović i Dr Tomislav Sajko gosti Klinike za neurologiju
Prof. Hrvoje Hećimović i Dr Tomislav Sajko gosti Klinike za neurologiju

U ponedeljak, 14. 05. 2012. godine gosti Klinike za neurologiju biće Prof. Hrvoje Hećimović, neurolog, i Dr Tomislav Sajko, neurohirurg, iz Kliničko-bolničkog

Centra „Sestre Milosrdnice“ u Zagrebu. Ovom prilikom će u 13 sati u Slušaonici Klinike za neurologiju Kliničkog Centra Srbije, Prof. Hrvoje Hećimović održati predavanje pod nazivom „Identifikacija kandidata za neurohirurško lečenje epilepsije“. 
Prof. Hrvoje Hećimović, načelnik odeljenja za epilepsije Klinike za neurologiju KBC „Sestre Milosrrdnice“ u Zagrebu, organizovao je sa Dr Tomislavom Sajkom Centar za epilepsije, jedan od prvih timova ove vrste u Hrvatskoj. Svoja ranija iskustva sa Columbia Univerziteta u Njujorku i Klinike za epilepitologiju u Bonu, Prof. Hećimović i Dr Sajko uspešno su preneli na domaće tle i oformili tim za neurohirško lečenje bolesnika sa farmakorezistentnom epilepsijom, a kao rezultat ovakvog iskoraka govori najveća serija uspešno operisanih bolesnika u Hrvatskoj.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.