Home Aktuelnosti Arhiva Southern blot – nova metoda u našoj Genetskoj laboratoriji
Southern blot – nova metoda u našoj Genetskoj laboratoriji

Dana 14.09.2012. posle višemesečnih priprema, tim Genetske laboratorije na čelu sa prof. Novaković i mr Valerijom Dobričić standardizovao je novu zametnu

metodu za analizu DNK - Southern blot. Za početak ovom metodom će se postavljati genetska dijagnoza miotonične distrofije tip 1 sa brojanjem CTG ponovaka u genu za DMPK, dok je u planu i korišćenje Southern blota u dijagnostici drugih bolesti ponovaka.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.