Home Aktuelnosti Arhiva Neurološke sestre na međunarodnom kongresu o ranama
Neurološke sestre na međunarodnom kongresu o ranama

Međunarodni kongres za lečenje rana, održan je 23 i 24. novembra u Beogradu, pod nazivom „HRONIČNE RANE, SAVREMENA TERAPIJA – ODGOVORI“.

Cilj Kongresa je promocija savremenih metoda lečenja hroničnih rana i razmena iskustva.

Predavači su bili eminentni stručnjaci iz Danske, Italije, Nemačke, Velike Britanije i Litvanije, kao i stručnjaci iz naše zemlje. U toku Kongresa održani su i edukativni kursevi, sa teorijskom i praktičnom obukom za primenu savremenih metoda lečenja hroničnih rana.

Deo skupa bile su i medicinske sestre Klinike za neurologiju, Kliničkog centra Srbije.
Neurološke sestre su učestvovale sa poster prezentacijom na temu “DELOKRUG RADA MEDICINSKIH SESTARA, KLINIKE ZA NEUROLOGIJU, U ZBRINJAVANJU BOLESNIKA SA DEKUBITALNIM ULKUSOM OBLOGAMA SUPRASORB”.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.