Home Sestrinstvo Dostignuća i novine Najbolja među najboljima 2013.
Najbolja među najboljima 2013.

U organizaciji Sindikata medicinskih sestara i tehničara Kliničkog centra Srbije povodom 12-og maja dana sestrinstva i ove godine je realizovana akcija SMST-KCS »Najbolja među najboljima».

Ove godine iz naše kuće nagrađena Angelini Škodrić, sestra sa odeljenja urgentne neurologije, koja se ističe požrtvovanim radom, istančanom odgovornošću i humanim odnosom prema pacijentima.

Angelina je veoma poštovana u našem kolektivu kao dobar kolega, profesionalac i prijatelj.

Autor je mnogih radova,učesnik na međunarodnim kongresima i edukativnim seminarima u Srbiji, Kliničkom centru i Klinici za Neurologiju.

Nagrada je petodnevni boravak na Kopaoniku.

Tokom boravka organizovane su brojne aktivnosti: šetnje Kopaonikom i upoznavanje sa njegovim prirodnim lepotama, posete manastirima: Đurđevi stupovi, Gradac, Sopoćani, Petrova crkva, Žiča, pa sve do muzičke večeri sa lokalnim muzičkim bendom.

Kao i uvek, i ovaj odmor medicinske sestre su iskoristile za kontinuiranu edukaciju tako da su organizovana tri predavanja sa temama: Zadovoljstvo korisnika u zdravstvu, Zaboravite na zaboravnost i Delokrug rada medicinske sestre kod alergija izazvanih lekovima.

Prirodne lepote, srednjovekovne znamenitosti,druženje i želja da ovakvih skupova bude što više.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.