Home O klinici Zaposleni Radnici kvartala Radnik II kvartala 2013. godine – Zoran Rašeta, domar Klinike
Radnik II kvartala 2013. godine – Zoran Rašeta, domar Klinike

Zoran Rašeta je već osamnaest godina zaposlen u Kliničkom centru Srbije, a četrnaest godina radi kao domar Klinike za neurologiju.

Iako se zvanično zna šta podrazumeva posao održavanje Klinike, Zoran kaže da ne odbija ni jedan zadatak, tj. da se prilagođava potrebama „svoje druge kuće“. Održava strujnu, vodovodnu  i kanalizacionu mrežu, pomaže radnicima pri krečenju, postavljanju keramike i stolarije, raznosi i razvozi, spasava ljude iz pokvarenog lifta... Od posebnog značaja je činjenica da Zoran često radi mnogo duže od osam sati dnevno, da dolazi noću i vikendima kad god je to potrebno.

U današnje vreme malo je onih, koji kao Zoran, brinu o opštem interesu. Jedan od zlatnih primera njegovog postupanja jeste postavljanje rukohvata na ulaznim stepenicama Klinike čime je omogućen lakši pristup bolesnicima sa posebnim potrebama.

Pored toga, Zoran je voljeni suprug, ponosni otac dve kćerke i deda dve unuke.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.