Home Aktuelnosti Arhiva Otvorena klinika sa temom „Alchajmerova bolest“
Otvorena klinika sa temom „Alchajmerova bolest“

U okviru Otvorene klinike dana 19.09. 2014.godine na Klinici za neurologiju, ispred „Centra za poremećaj pamćenja i demencije“ prof. Dr .Elka Stefanova

sa svojim saradicima održala je predavanje za obolele i porodice čiji je član oboleo od Alchajmerove bolesti , kao i podrška 21. septembru Svetskom danu Alchajmerove bolesti koji se obeležava u svetu.

Predavanje je su održale Prof. Dr. Elka Stefanova , Dr. Gorana Mandić , Dr. Tanja Stojković, k.psiholog Mr Biljana Salak Đokić i vms .Sanja Radojević.

U okviru edukativnog predavanja ukazano je na značaj ranog dijagnostikovanja i toka bolesti , promene u ponašanju kod obolelih kao nege i ishrane. Ukazano je na značaj podrške porodice prema obolelom članu, velikim obavezama i stresu kojim su izloženi negovatelji , koji je neminovan u nezi i brizi prema obolelom a da pritom ne zapostave svoje potrebe.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.