Home Aktuelnosti Arhiva Održana „Otvorena klinika“ 14.11. 2014.godine sa temom moždani udar
Održana „Otvorena klinika“ 14.11. 2014.godine sa temom moždani udar

U okviru još jednog dana „Otvorene klinike“, 14.11. 2014.godine u slušaonici Klinike za neurologiju, održana su predavanja za osobe koje su imali

moždani udar i članove njihovih porodica. Predavanja su ispred tima Jedinice za moždani udar Klinike za neurologiju održali dr Maja Stefanović Budimkić, fizijatar dr Nela Ilić, logoped dr Gordana Tomić i VMS Biljana Matijević.

Edukativnim predavanjima istaknut je značaj sekundarne prevencije novog moždanog udara, sprečavanja i lečenja somatskih komplikacija nakon moždanog udara, rane fizikalne rehabilitacije i njenog kontinuiranog trajanja i rehabilitacije govora. Ukazano je i na potrebu aktivnog učestvovanja članova porodice obolelog od moždanog udara u nezi i rehabilitaciji bolesnika, ali i na potrebu za razvojem organizovanijeg sistema psihološke i socijalne podrške na nivou čitave društvene zajednice.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.