Home Aktuelnosti Arhiva Asistent Milija Mijajlović održao je predavanja po pozivu na nekoliko međunarodnih kongresa i stručnih skupova
Asistent Milija Mijajlović održao je predavanja po pozivu na nekoliko međunarodnih kongresa i stručnih skupova

- Na letnjoj školi o moždanom udaru (Summer Stroke School)

koja je održana od 10-15.septembra 2017. u Larisi, Grčka, u organizaciji Eurpean Stroke Organisation, Dr Mijajlović je održao dva predavanja: „Treatement strategies for intracrnial stenosis“ i „Cervical artery dissection-acute treatment and secondary prevention of stroke“;

- Predavanje pod nazivom „Sonographic evaluation of cerebral parenchyma in neuropsychiatric diseases”, Ass. dr Milija Mijajlović održao je na EUROSON kongresu koji je održan u Ljubljani od 22-24.septembra 2017.godine;

- Na IX Letnjoj školi neurosonologije I lečenja moždanog udara u Zadru od 28-30.septembra 2017. Godine, Dr Mijajlović je održao predavanje pod naslovom “Risk factors for dementia”, a učestvovao je i u izvodjenju praktične nastave iz različitih oblasti neurosonologije.

- Naučni saradnik Dr. Mijajlović je održao zapaženo predavanje “Burnng mouth syndrome-recent concepts” i na upravo završenom regionalnom edukativnom kursu Evropske akademije za neurologiju (European Academy of Neurology Regional Teaching Course), održanom od 6-8.oktobra u Sofiji, Bugarska.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.