Home Sestrinstvo Dostignuća i novine Dodela zahvalnice Vesni Dimitrijev
Dodela zahvalnice Vesni Dimitrijev

Povodom 12. maja Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se svake godine obeležava u mnogim zemljama sveta u znak postovanja prema Florens Najtingel kao osnivaču modernog sestrinstava i uticaja na obrazovanje medicinskih sestara.

Tim povodom , Udruženje medicinskih sestara i tehničara „Sestrinstvo „ KCS kao i svake godine dodeljuje zahvalnice sestrama koje se tokom svog rada ističu požrtvovanošću, humanošću i odgovornošću u svojoj profesiji, na predlog je njihovog kolektiva.

Ove godine ispred naše klinike tu čast je imala naša draga koleginica Vesna Dimitrijev.

Rođena je 13.05.1965. godine u selu Dvorane, opština Suva Reka na Kosovu. Od 1984.godine zaposlena na Klinici za neurologiju, KCS. Kao mlada sestra, puna entuzijazma kročila je na kliniku pleneći i bolesnike i kolege svojim osmehom i smirenošću. Vremenom je izrastala u iskusnu, spretnu i veštu sestru. Paralelno sa građenjem profesionalnog lika gradila je lik supruge i majke. Sestra Vesna živi u srećnom braku i majka je dvoje uspešne dece.

Nesebično je prenosila znanje, iskustvo i veštine mladim koleginicama i već godinama im je uzor. Sestra Veka kako je saradnici u šali zovu poseduje nemerljive vrline kao što su: profesionalnost, odgovornost, kolegijalnost, požrtvovanost, pravičnost, plemenitost...

Od prvog svog radnog dana pa do danas bila je uz bolesnika ne samo kao medicinska sestra,već i kao duhovni vodja, čiji su mio lik videli kao tračak nade za bolje sutra.

Nesebična i spremna da pomogne drugom čoveku, ona je skromna i pažljiva osoba koja interese i prava bolesnika stavlja u prvi plan, olakšavajući i ublažavajući težinu bolesti pacijenta i porodice. Za nju reči: ne znam, ne mogu, sačekaj... ne postoje.

Njeno bogato iskustvo i raskošan talenat su plod preko trideset godina provedenih na poslovima intezivne i poluintezivne nege, negovanje teških i zahtevnih neuroloških bolesnika.

alt

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.