Home Edukacija Slika meseca Arhiva slika meseca
Slika meseca
Decembar 2012

Škola nevoljnih pokreta

13. i 14. 10.2012. na Paliću, održana je Škola nevoljnih pokreta, prvi edukacioni skup koje je organizovalo Društvo mladih neurologa Srbije - DMNS (ogranak Društva neurologa Srbije - DNS).
Lekari Klinike za neurologiju, sa kolegama iz cele Srbije, uzeli su učešće u ovom skupu kao članovi naučnog i organizacionog odbora i kao učesnici.

 
Decembar 2011

Praktikum - Osnovi neurološkog pregleda

Praktikum za studente Medicinskog fakulteta - Osnovi neurološkog pregleda - nagrađen je godišnjom nagradom Medicinskog fakulteta u Beogradu za doprinos edukaciji.

 
Septembar 2011

Posttraumatski interhemisferičan subduralni hematom kod 78–godišnje bolesnica sa veštačkom mitralnoim valvulom lečenom antikoagulantnom terapijom (mart 2011, Urgentna neurologija)

Bilateralan akutni infarkt mozga u slivu unutrašnje karotidne arterije kod 74-godišnjeg bolesnika

 
Mart 2011.

DAT-SPECT: Single-Photon Emission Computed Tomography - SPECT uz ligand koji se vezuje za Dopaminski Transporter-DAT

 
Mart 2010.

 

MR mozga (T2W sekvenca): zone hiperintenziteta signala okcipitalno obostrano.

 
Februar 2009.

Elektroforeza na agaroznom gelu: detekcija mutiranih alela kod bolesnika sa Friedreichovom ataksijom.
Analiza urađena u novoformiranoj Genetičkoj laboratoriji Instituta za neurologiju.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 4

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.