Home Forum
Dobro došli, gost
Diskusija o epilepsiji

TEMA: Analiza EEG nalaza

Re: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 2 meseci #674

  • rile
nalaz odgovara epilepsiji

Odg: Re: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 1 mesec #676

  • Natasa Grujic
Molim Vas da mi rastumacite nalaz eeg-a:
Dijagnoza : Cephalea
Normalan EEG Alpha tipa (10-11 cps) . Registrovano nekoliko kratkotrajnih naznaceno generalizovanih praznjenja ostrih talasa sa akcentuacijom levo temporalno.
Granican nalaz.
Kontrolni EEG za 1 mesec.

Nije mi jasno zasto kontrolni eeg za mesec dana...inace razlog sto sam zapocela sva ispitivanja je prekid filma koji imam s' vremena na vreme, gubljenje misli u toku razgovora ili rada, cak sam i zaspala na stolici dok sam drzala privatni cas- to je trajalo par sekundi, ali sam zaspala. Glavobolje su konstantne i intenzivno traju.
Unapred zahvalna

Odg: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 1 mesec #677

  • Natasa Grujic
Postovani,
Mislim da sam greskom pisala kao odgovor na tudj pos. Molim Vas da procitate i ako je moguce da mi date odgovor na pitanje.
Unapred zahvalna

Re: Odg: Re: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 1 mesec #678

  • rile
ovakav nalaz izlazi iz okvira normalnog (ovde je protumacen kao granican sto znaci da bi lekar voleo da ponovi nalaz i jos jednom vidi aktivnost, a sto bi trebalo da se vidi na kontrolnom eeg). na osnovu samog opisa ne mogu vam reci o cemu se radi sa sigurnoscu. posavetujte se sa vasim lekarom.

Odg: Analiza EEG nalaza pre 6 godina, 11 meseci #686

  • Bojana92
Da li mozete da mi pojasnite eeg nalaz? Imam 18 god,imala sam meningitis pre 4 godine,i od tada mi eeg ne pokazuje dobre rezultate,nemam epi napade,ali eeg to belezi.
Snimana nakon deprivacije spavanja.Pod tim uslovima osnovna aktivnost srednje izrazena,srednje i nize voltirana,umereno iregularna dominacija 10 a subdominaacija 11-12 cps.Vizuelna blokada osrednja.Za vreme HV bez promena.Nema razlike u stranama ni specificnih grafoelemenata.
Tokom snimanja postignute prve faze spavanja-registrovano 2 puta obostrano istovremeno izbijanje ipak sa predominacijom iznad frontocentralnih i temporalnih regiona vise voltiranih polimorfnih siljaka i siljak talasa kompleksa 4-5 cps u trajnju od 1/2 sec.
Zakljucak: nalaz koji ukazuje na aktuelno prisutnu epilepticnu aktivnost elektrokortikalno isoljenu dva puta tokom pocetnih faza spavanja u vidu obostrano istovremenog izbijanja ipak sa predominacijom iznad FC i T regiona u vidu visevoltiranih polimorfnih siljaka i siljak talas kompleksa 4-5 cps u trajanju od 1/2sec.
Poslednja izmena: pre 6 godina, 11 meseci od .

Re: Analiza EEG nalaza pre 6 godina, 10 meseci #698

  • rile
ovako opisan eeg odgovara onom kakav se vidja kod pacijenata koji imaju epilepsiju. ipak, najbolje je o znacaju se opsavetovati sa vasim neurologom.
Vreme za pravljenje stranice: 0.08 sekundi

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.