Home Forum
Dobro došli, gost
Diskusija o epilepsiji

TEMA: Analiza EEG nalaza

Odg: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 7 meseci #590

  • NC
Postovani,
Molim vas za vase misljenje nasih nalaza EEG.

Prvi nalaz

EEG u spavanju belezi osnovnu aktivnost od 4-6 C/S. Tokom pregleda se beleze vretena spavanja i K-kopleksi. EEG ne belezi specificne promene.

Drugi nalaz

Eeg u spavanju belezi osnovnu aktivnost od 5-6 C/S. U 1, i 2, NREM fazi beleze se zaostrena vretena spavanja i slabije diferentovani K- kompleksi. Iznad levostarnih F-C-T regiona beleze se retki pojedinacni srednje do visevoltazni ostri talasi. EEG belezi nedovoljno specificne promene levo F-C-T. FFS se prikazuje.

Treci nalaz

EEG u spavanju belezi osnovnu aktivnost od 5-6 C/S. U 1, i 2, NREM fazi beleze se visevoltazna vretena spavanja i retki K-kompleksi. Obostarno iznad anteriornih regiona beleze se visevoltazni zaostreni i retki ostri talasi. EEG belezi nedovoljno specificne promene obostarno anteriorno. FFS se nepotpuno prikazuje.

Dete ima 4 godine, dijagnoza razvojna disfazija. Receno nam je da moramo dolaziti na kontrole na 4 meseca, ali nam niko nista nije objasnio. Da li da brinemo ili ne?

Unapred vam puno hvala.

Odg: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 4 meseci #631

  • ixi
Da li bi ste bili ljubazni da mi desifrujete EEG nalaz?

EEG nalaz: Osnovna aktivnost dobro izrazena,umereno iregularna,alpha tipa 9Hz,srednje voltirana.Vizuelna blokada dobro izrazena.Za vreme HV nema promena osnovne aktivnosti,povremeno u posteriornim regionima obostrano se registruje sporija aktivnost 6-7 Hz.Tokom HV/a se registruje paroksizmalna generalizovana specificna aktivnost u vidu ŠT i polisiljaka sa biofrontalnim max u trajanju od 4 sek bey klinickog korelata takodje ista specificna aktivnost registrovana i posle HV-a ali kraceg trajanja.Nema ritmicnih odgovora na fotostimulaciju...

Zakljucak:EEG nalaz specificno izmenjen.
Potrebna je ambulantna kontrola radi nastavka daljeg pracenja i dogovora oko Th postupka...
molim odgovorite mi sto pre..

Re: Odg: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 4 meseci #633

  • rile
Nalaz odgovara onom kakav se vidja kod pacijenata sa epilepsijom. potrebno je da se javite vasem neurologu

Odg: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 2 meseci #664

  • paky01
Zanima me vase misljenje o ovom nalazu
U pasivnom EEG-u aktivnost srednje izrazena srednje i nize voltrirana umereno iregularna dominacija 10 a subdominacija 11-12cps.Vizuelna blokada osrednja. Za vreme HV bez promena.Nema razlike u stranama ni specificnih grafoelemenata
zakljucak umereno iregularan EEG alpha tipa u GRANICAMA NORMALNOG. u danasnjem nalazu nema znakova elektrokortikalne disfunkcije

Re: Odg: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 2 meseci #668

  • rile
nalaz je normalan kao sto i pise u zakljucku.

Re: Analiza EEG nalaza pre 7 godina, 2 meseci #672

  • MS020
Postovani,
da li biste bili ljubazni da nam protumacite zakljucak EEG-a? U pitanju je devojcica od 10 meseci, kojoj je pre 6 meseci dijagnostikovana Tuberozna skleroza.
Nalaz EEG-a:
Video EEG u spavanju - Osnovna aktivnost teta delta sa dobro izrazenim faznim genomenima spavanja. OT desno i O levo duzi niz Delta talasa. Registruju se i naznaceno generaliyovani ostar spor talas i OT levo SW.
Ovaj EEG je radjen u avgustu, a cekamo da se procita EEG iz oktobra
Vreme za pravljenje stranice: 0.08 sekundi

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.