Home Forum
Dobro došli, gost

stecena epilepsija i naslednost, molim za pomoc
(1 pregleda) (1) gost
Diskusija o epilepsiji
  • Strana
  • 1

TEMA: stecena epilepsija i naslednost, molim za pomoc

stecena epilepsija i naslednost, molim za pomoc pre 8 godina, 9 meseci #446

  • Vini Pu
Postovani, sa 13 godina u tuci slomljena mi je donja orbita oka, odnosno gornja ivica sinusa) prvi epi napad sam imao sa 15 godina, na bolnickom lijecenju sam imao vise napada u intervalu od 15 dana, tada sam lijecen sa fenobarbiton 1 ujutro i mazepine do 200mg ujutro i uvece.To sam tako pio 5god i nakon toga ukinut je mezepine u narednih 6 mjeseci nakon ukidanja terapije dobijam napad.i svaki put nakon ukidanja terapije dobijam napad u periodu od 7 dana do 3 mjeseca. Danas koristim od terapije mezepine od 200mg ujutro i navece. Radio sam rengen,ct,eeg i sve je OK, izgleda da je jedini problem u tom sinusu u kojem je srasao zivac i da on pravi problem. Doktore buni sto kod napada cujem sve sta se desava, ne pjenim i sl. Nije im jasno sta pokrece napad, na sve moguce testove koje su mi zadali i koje se rade kod epilepsije sam prosao i nemam smetnje. Moj konkretni problem je sto bih htio da zasnujem porodicu ali i ja i djevojka strahujemo da se nesto ne iskomplikuje, da li ovi lijekovi koje pijem imaju stetne uticaje na plod i pitanje da li ce sjutra moje dijete imati epilepsiju nasledjenu od mene? napominjem da mi niko u porodici nema epilepsiju i da sam je ja dobio udarcem u glavu, kako kazu stecena epilepsija. Najiskrenije Vas molim za odgovor da bi znali sta da radimo i kako da se postavimo u svemu ovome. Srdacan pozdrav i hvala na odgovoru..

Odg: stecena epilepsija i naslednost, molim za pomoc pre 8 godina, 9 meseci #454

  • rile
nema razloga za strepnju. slobodno zasnjute porodicu. lekovi nece smetati prema onome sto sada znamo. kada bi neko od nas znao zasto nastaje epilepsija, to bi bilo prvo takvo saznanje i ne bi izbeglo nobelovoj nagradi. za sada na zalost ta nagrada i dalje ceka da se dodeli. prica o sinusi nema smisla. epilepsija je bolest mozdane kore..
  • Strana
  • 1
Vreme za pravljenje stranice: 0.06 sekundi

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.