Home Forum
Dobro došli, gost
Diskusija o zravstvu Srbije u celini
  • Strana
  • 1

TEMA: Savet - dekubit i fistula

Savet - dekubit i fistula pre 3 godina, 5 meseci #762

  • dragan85
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 1
  • Karma: 0
U pitanju je moja majka.
2013. joj je prilikom pada napukao desni kuk I u Novom Sadu joj je ugradjen vestacki. Medjutim, ocigledno je doslo do greske, skoro 2 nedelje je nisu dizali iz kreveta, nakon cega se vise nije mogla kretati bez tudje pomoci.
2014. se razbolela od teske anemije, 2 meseca je provela u bolnici u Novom Sadu gde joj je konstatovana sepsa usled kako su rekli dekubita na ledjima, mada je verovatnije da je u pitanju hematom koji je dobila prilikom operacije kuka.
Dok je lezala u bolnici, noge su joj se savile, nikad nije data konkretna dijagnoza da li se radi o kontrakturi, spazmu ili necem trecem. Od tad je potpuno nepokretna, cesto nesposobna I da se okrene u krevetu. U predelu desnog kuka pojavio joj se kako su rekli dekubit.
Rana koja je izazvala sepsu je sanirana za oko godinu dana, a ova na kuku se pogorsala, otisla je do kosti, nakon cega je naporom iskljucivo lekara opste prakse krenula da se stabilizuje, ali nije zarasla I stalno curi.

Pocetkom aprila ove godine, na predlog nama nepoznate doktorke, uveli su Microdacin, ubrzo nakon toga je ta rana pocela jos jace da curi, a ubrzo je doslo I do obilnog krvarenja. Cela oblast od donjeg dela ledja je izgledala kao da je polivena kiselinom.
Poslali su nas kod hirurga u Vrbas, koji je konstatovao da to nije dekubit, vec fistula koja je povezana sa kukom I uputio nas na snimanje I kod ortopeda. Prilikom puta u Vrbas, sofer hitne pomoci je vozio veoma bezobzirno I na ionako ostecenom tkivu, pojavilo se jos nekoliko rana, na koje u pocetku niko nije hteo da reaguje, sve dok se nisu pogorsale.

Majka je u medjuvremenu ponovo anemicna, hematolog u Novom sadnu nas je uputio kod hirurga I ortopeda.
Kad smo trebali da idemo kod ortopeda, odbili su da snime tu oblast, a ortoped u Vrbasu je rekao da su mu ruke vezane I vratio je kuci.
Sa druge strane, svakodnevno trpimo pritisak pojedinih tehnicara koji dolaze da je prepvijaju, kao da smo mi krivi sto nije ostala u bolnici.

Moja majka je sada u ranama I trpi nesnosne bolove, a svi okrecu glavu od nje, a neretke su price da ce umreti od sepse, da joj treba amputirati nogu... I to sve u njenom prisustvu zbog cega ima I psihicke probleme.

Ne ocekujem cudo, vec samo da se mojoj majci spasi zivot da ne dodje u opasnost.
Gde god se obratimo, niko nije nadlezan.

Posavetujte me sta da radim
  • Strana
  • 1
Vreme za pravljenje stranice: 0.07 sekundi

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.