Home Pacijenti Kućni red
Kućni red

Poštovani,

Molimo Vas da doprinesete težnjama koje činimo da bi Vam omogućili humaniji tretman i prijatniji boravak na našoj Klinici. Znamo da još mnogo toga treba poboljšati, ali ipak ne zavisi sve samo od nas. U cilju bržeg ispitivanja i lečenja, neophodna je Vaša saradnja i poštovanje pravila iz kućnog reda.

Informacije o svim postupcima u toku boravka u našoj ustanovi dobićete od medicinskog osoblja.

Vašu saglasnost za dijagnostičke i terapijske procedure potvrdićete svojim potpisom.

Informacije o bolesti, dijagnostičkim i terapijskim procedurama, savete za prevenciju komplikacija  bolesti i  svakodnevni život možete naći na sajtu naše ustanove: www.neurologija.ac.bg.rs

Za vreme boravka u nasoj ustanovi dozvoljeno je:

 • Korišćenje svoje pidžame, spavačice, papuča, kućnog mantila i pribora za ličnu higijenu;
 • boravak u moderno opremljenim dnevnim boravcima sa upotrebom čajne kuhinje do 22h;
 • mogućnost korišćenja telefonske govornice koja se nalazi na međuspratu;
 • mogućnost korišćenja aparata za kafu, sokove i keks koji se nalazi u suterenu;
 • gledanje TV programa i/ili slušanje muzike u dnevnim boravcima do 22h;
 • pristup internetu na kompjuterima koji se nalaze na hodnicima naših odeljenja, u periodu od 8-20h pacijenti imaju mogucnost i
 • pacijenti koji poseduju lap top računare imaju mogućnost pristupa besplatnom bezžičnom internetu.
  Uputstvo za konekciju: User name - Klinika za neurologiju
  Internet Explorer>Tools>Interner Options>LAN Settings I potvrdite kvačicu na Use proxy server for your LAN i u polje Address upišite: proxy.rcub.bg.ac.rs , a u polje Port upisite 8080 i potom sve potvrdite klikom na OK.

Za vreme boravka u nasoj ustanovi imate obavezu da:

 • Brinete o ličnoj higijeni, higijeni prostora i da čuvate bolnički inventar;
 • Molimo Vas da vlažne maramice i druge papire, nakon korišćenja toaleta, zbog opasnosti od zagušenja kanalizacije, bacate u korpu za otpatke;
 • za vreme lekarske vizite da budete u svojoj postelji i isključite mobilni telefon;
 • da se pridržavate rasporeda predviđenog za davanje terapije, vršenje dijagnostičkih procedura, zdravstvene nege, kao i obroka koji se poslužuju u bolesničkoj sobi;
 • da se javite sestri i/ili lekaru ukoliko želite da napustite odeljenje iz bilo kog razloga;
 • poštujete zabranu pušenja cigareta, elektronskih cigareta, unošenje i konzumiranje alkoholnih pića i narkotika;
 • zamolite Vaše posetioce da ne dovode decu mlađu od 7 godina, da ne dolaze u posetu ukoliko su prehladjeni, imaju grip ili neku drugu zaraznu bolest i da ne sede na krevetu.

UPOZORENJE: Molimo Vas da tokom boravku u našoj ustanovi brinete o svojim ličnim stvarima, a da vredne predmete, nakit, veče količine  novac i slično ne donosite, jer mi ne možemo pruzeti odgovornost.

Ukoliko niste u  mogućnosti da vredne stvari vratite kući, molimo Vas da ih uz pismenu belešku predate sestri koja Vas je primila.

Vreme posete: radnim danima: od 16-18h vikendom  i praznikom: od 14-16h

Kod pacijenata smeštenih na intenzivnoj nezi vreme predvidjeno za posete ograniceno je na 30 minuta. U izuzetnim slučajevima načelnik službe može dozvoliti članu porodice da bude pored bolesnika povremeno ili stalno za određeno vreme, o čemu se izdaje pismena dozvola (propusnica) kao i za posetu van redovnog vremena za posete.

Informacije o stanju bolesnika:
Informacije o zdravstvenom stanju bolesnika, načinu lečenja i prognozi daje načelnik službe ili ordinirajući lekar  u periodu od 12-14h, a nakon toga informacije daje dežurni lekar.
Telefonske informacije o stanju bolesnika mogu se dobiti svakog dana od 13.00-15.00 h.

Ukoliko se ne pridržavate ovih pravila bićete opomenuti, a kod ponovljenog prestupa ili grubog kršenja discipline uskratiće vam se dalji boravak.

Prilikom odlaska kući, pri otpustu, ali i u toku boravka u našoj ustanovi, Molimo Vas da svoje primedbe, predloge i sugestije uputite glavnoj sestri ili načelniku usmeno ili to upisati u “Knjigu utisaka” koja se nalazi na sestrinskom pultu i u dnevnim boravcima ili na forumu na našem sajtu.

Ukoliko su povređena Vaša prava u procesu lečenja i nege imate pravo da se obratite zaštitniku pacijentovih prava. Kancelarija je organizovana u objektu Službe za pravne, kadrovske i opšte poslove, Pasterova broj 2., i otvorena za korisnike svakog radnog dana od 08-15 časova ( sem subote i nedelje). Kontakt telefoni su 2641-958.

ŽELIMO VAM USPEŠAN OPORAVAK I DOBRO ZDRAVLJE !

Ovde možete pogledati detaljnije informacije o posetama na Odeljenju urgentne neurologije.

 

Hvala na saradnji,

Osoblje neurološke klinike

 

 

Ko je online

Imamo 26 gostiju na mreži

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.