Home
Angažman lekara i sestara Klinike za neurologiju u COVID bolnici u Batajnici

Od otvaranja COVID bolnice Batajnica početkom decembra 2020. godine u njen rad uključen je i neurološki tim specijalista

(dr Iva Stanković-Tutuš, klin. asist. dr sc. med. Vladana Marković, kl. asist. dr. sc. med. Tanja Stojković, klin. asist. dr Nikola Veselinović) predvođen načelnikom odeljenja, doc. dr sc. med. Milijom Mijajlovićem. Podrškom uprave Klinike za neurologiju, tim je pojačan sa dva specijalizanta Klinike, dr Vanjom Martinović i dr Nikolom Momčilovićem. Ovo je prvi tim neurologa angažovan u bolnici u Batajnici u borbi protiv aktuelne pandemije. Ovaj tim je oformio infrastrukturu novootvorenog neurološkog odeljenja sa 43 postelje i utemeljio principe njegovog funkcionisanja. Za prve tri nedelje rada, neurološko odeljenje poluintenzivne nege (PIN 3), zbrinulo je više od 200 COVID pozitivnih pacijenata sa različitim neurološkim simptomima i bolestima. Tim neurologa obavio je više desetina konsultativnih pregleda na drugim odeljenjima bolnice, koja aktuelno leči preko 500 pacijenata. U rad odeljenja intenzivno su uključeni i specijalisti kardiologije, pulmologije i infektivnih bolesti, kao i medicinske sestre/tehničari Klinike za neurologiju i Klinike za kardiologiju. Angažovanje lekara Klinike za neurologiju u COVID bolnici u Batajnici u budućem periodu nastaviće se kroz rotirajuće timove neurologa, specijalizanata, kliničkih lekara i medicinskih sestara/tehničara.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.